Handmade, de la produs la arta
Handmade, de la produs la arta
Cand vorbim de handmade, de la produs la arta, ne referim la evolutia creatiilor realizate manual. Fiecare produs realizat handmade, poate fi unic si poate ascunde in spatele lui multa pasiune. In orice produs finit obtinut putem regasi dragostea cu care a fost realizat, dedicarea creatorului pentru frumos si pasiunea pe care el o are in aceasta directie. Fiecare obiect realizat manual, ar putea fi considerat un obiect de arta. Spunem asta pentru ca din ceea ce se realizeaza prin handmade, se naste frumosul, placutul si de ce nu, ineditul.
Fiecare obiect are o poveste
Un avantaj, al acestor produse realizate manual, este ca pot fi unice. Chiar daca la unele dintre acestea regasim asemanari, nu este niciunul la fel. Asta pentru ca fiecare obiect are o poveste, o idee aparte. Designerul care le realizeaza cu multa migala si dedicare, le spune povestea in timp ce le creeaza si o impartaseste cu ceilalti in momenul in care isi prezinta munca. Pe langa povestile care le insotesc, in spatele produselor realizate handmade, exista o simbolistica. Aceasta se poate referi la materialul din care este lucrat, la culoarea predominanta ce o poarta sau chiar la forma pe care o are.
Creatiile handmade, o gama extinsa de produse
Foarte multi creatori de frumos, de produse artizanale, realizeaza o gama extinsa de produse. De la gablonturi (cercei, inele, coliere, bratari), piese de garderoba accesorizate in mod inedit si pana la obiecte decorative pentru casa. Toate aceste creatii implica diversitate, imaginatie si bun gust. Pe langa acestea, un creator de frumos, va tine intotdeuna cont de materialele folosite, de combinatiile de culori, dar mai ales de ideile de la care porneste in relizarea produsului.
Tematica folosita de creator
Un rol principal in activitatea unui artizan, este tema, categoria, pe care si-o alege atunci cand se porneste in lucru. Stim cu totii ca orice obiect poate face parte dintr-o colectie, in functie de anotimpuri, de evenimente sau de sarbatorile din calendar. Mai exista niste categorii de teme, pe care le ia in considerare un designer. Culorile – isi poate alege o gama e culori pe care sa le includa intr-o colectie. Tipul de material folosit – poate sa lucreze numai cu anumite materiale pentru realizarea unor produse. Dar in general, combinatia de culori si materiale, au avut mereu un avantaj, pentru ca aici se regaseste diversitatea, ineditul, iar de aici se ajunge de la produs la arta.